voorlees kinderboek

Referenties 

“Wat een heerlijk boek om samen met je kind te lezen en te bespreken. Het lezen van dit boek was echt een verrijking van ons avondritueel en dan met name vanwege de gesprekken die we met de kinderen hebben gehad naar aanleiding van het boek. Aan het einde van het boek staan vragen die kunnen helpen bij dat gesprek. Het gaf mij in ieder geval inzicht in waar mijn kind zich zo al mee bezig houdt. Iets waar je door de waan van de dag soms te weinig bij stil staat. Een aanrader dus voor alle ouders die van het avondritueel iets bijzonders willen maken” – Bianca.

 

 

“Millie en zijn vriendjes is een vlot kinderboek met verrassend veel diepgang! Leuk en leerzaam voor zowel kind als ouder.” – Vincent.

 

“Het was een leuk geweest om dit boek te hebben toen mijn kinderen klein waren” – Leonie.

 

“Door het verhaal van Millie hebben we in de klas gesproken over vriendschappen. Ook zijn we met elkaar buitenactiviteiten gaan doen in de natuur” – Lerares school.

 

Uitspraken van enthousiaste lezers:

  • Een prachtig boek over talenten, wat ook de relatie versterkt tussen het kind en de ouder
  • Een must have voor ouders, opa’s en oma’s
  • Door dit boek weet ik zoveel meer over wat er leeft in mijn kind
  • Een wandeling door het bos is door Millie nu één groot avontuur
  • Het is een basis voor een lifetime waanzinnig contact
  • Mijn kind wil nu buiten op onderzoek uit
  • Door dit boek kijk ik met anderen ogen naar mijn kind
  • Had ik dit boek maar gehad toen mijn kinderen klein waren. Dit is zo fijn om te weten als je kleine kinderen hebt.

 

Millie en zijn vriendjes….

Gave avonturen, superleuk geschreven door Patricia Leenaarts, ook nog eens in twee talen en met frisse tekeningen! Hier laat Patricia op vakkundige wijze allerlei leuke, uitdagende en altijd leerzame situaties voorbijkomen die kans bieden om van kleins af aan spelenderwijs kennis te maken met de zandbak van het leven.

Millie en zijn vriendjes is één en al uitnodiging om dat niet vanuit angst, maar vooral met plezier en vertrouwen te doen! Ook voor de volwassene kan het lezen van dit boek (nieuwe) kansen bieden of een eye-opener zijn, net als voor Millie`s papa. Millie beleeft en onderzoekt de dingen immers met een onbevangenheid en durf die grote mensen best eens aan het denken kan zetten. Zo van hoe zat dat eigenlijk bij mij… waar zou ik zelf wat meer vanuit vertrouwen mogen handelen… kan het zijn dat ik vroeger niet overal de gelegenheid heb gekregen die Millie hier wel krijgt? Heb ik zelf misschien ergens een stukje kind verloren wat ik maar o zo graag weer terug zou willen krijgen…wow opeens herinner ik me weer hoe echte vrijheid voelt…

Spelenderwijs of werkendewijs met de kleine mens kan het boekje wellicht voor allebei iets moois betekenen!

Leuk vind ik ook dat achterin nog 4 blanco bladzijden zijn toegevoegd. Hier kan het kindje nog wat eigen tekeningetjes maken. Om zo een bepaald avontuur van Millie misschien wel aan te vullen met een eigen beleving of een fantasie. Of samen wat erin tekenen gewoon omdat het plezierig is om te doen.

Leuk, interessant of zelfs misschien verklarend om later om nog eens terug te zien!  Zowel met veel plezier als met reflectie gelezen!

André